Zelené potraviny

ZELENÉ POTRAVINY JSOU HARMONIZÁTORY LIDSKÉHO TĚLA

Když jídlo je naším lékem

  • Zelené potraviny se nacházejí někde na pomezí potravinových doplňků a potravin.
  • Mladý ječmen a sladkovodní řasa Chlorella Pyrenoidosa vyčnívají nad všemi ostatními potravinovými doplňky a vlastně i nad potravinami samotnými díky svým vlastnostem.
  • Zelené potraviny jsou „zdravotním fast foodem“ – protipólem rychlých „prázdných kalorií“.
  • Zelené potraviny nejsou klasické léky
  • Zelené potraviny proti ničemu nebojují
  • Mladý ječmen a sladkovodní řasa Chlorella Pyrenoidosa jsou zelené potravinové doplňky, které působí jako velmi silné harmonizátory tělesných procesů
  • Vyplatí se vždy tam, kde je potřeba zlepšit kvalitu buněk kdekoliv v lidském těle.

Vezměte odpovědnost za své zdraví do vlastních rukou

Většina lidí má pocit, že za jejich zdravotní stav mohou vnější vlivy a následná špatná péče zdravotního systému ČR. Ale u většiny nemocí najdeme dva společné jmenovatele:

  • nutriční deficit
  • celkovou toxicitu

Obojí můžeme odstranit snadným způsobem – konzumací živých a zelených potravin.Naučte své děti na zelené potraviny, pak se také postupně dozvídají, proč je jí, učí se vybírat si to, co je pro ně zdravé a vyhýbat se tomu, co pro ně zdravé není. Tady začíná odpovědnost za vlastní zdraví.

Nejdůležitější vlastnosti zelených potravin

Aby nám zelené potraviny přinášely očekávaný užitek, musíme je správně a hlavně pravidelně a dlouhodobě užívat. Zelené potraviny řeší naše zdravotní problémy vždy komplexně.

Nejdůležitější vlastnosti zelených potravin:

  • lehce zásadité pH (7,5)
  • podpora obnovy normální střevní mikroflóry
  • výrazné antioxidační působení

u řasy Chlorelly Pyrenoidozy:

  • obsah vlákniny
  • stimulace nervově svalových plotének v hladké svalovině střevní stěny

u mladého ječmene:

  • vysoký obsah enzymů
  • velká koncentrace antioxidantů

Lidské zdraví = plynulý přísun ČERSTVÝCH živin, jak rostlinného tak živočišného původu

Klíčem ke zdraví je dostatek živých (v našich podmínkách spíše rostlinných)ekologicky pěstovaných živin. Díky výzkumu se zjistilo, že chlorella pyrenoidosa s mladým ječmenem jsou přímo přeplněny tím, co nám „civilizačně postiženým“ lidem chybí.
Neexistuje jednotné dietní opatření, které by mělo stejný přínos pro všechny.Ale stejně jako kouření ubírá životu na kvalitě a délce, konzumace plnohodnotné zeleniny dokáže život velmi výrazně zkvalitnit.

Co tedy dělat pro přísun kvalitních živin?

Jednoduše přidejte do svého jídelníčku zelené potraviny a tělu se vrátí „chuť a síla“ bojovat proti nepříznivým vlivům, oslabujícím váš organismus.
Nemoc je vyústění nerovnováhyv těle. Současná medicína  se většinou zaměřuje na nemoc, ale znovu navodit harmonii v těle už ve většině případů nedokáže…
Zeleninadokáže velmi důležitou věc. Váže na sebe prakticky všechny škodliviny. Bohužel to rostlinná strava dokáže, už při pěstování, v půdě. Určitě je na místě, vždy sezamýšlet nad původem toho, co máme na talíři.

  • Cílem léčby zelenými potravinamije dodat do těla nejzákladnější látky a tělo si už poradí samo
  • Zelené potraviny neobsahují „zázračné látky z deštného pralesa“. Obsahují pouze to, co se nám věčně uspěchaným lidem žalostně nedostává. Není potřeba hledat zázračné bylinky, jednoduše přidejte více kvalitní zeleniny!

Co Zelené potraviny neobsahují?

Zelené potraviny neobsahují žádná barviva a přísady, ochucovadla, stabilizátory, lepek, glutaman sodný, atd…
Zelené potraviny jsou jen čistá příroda, dokonale prozkoumaná a připravená pro nás, lidi-pacienty, postižené civilizačními chorobami…
Co když začneme přijímat to nejlepší, co nám příroda dala? Se zelenými potravinami se vrátíme zpět k přírodě.
Co se stane s tzv. civilizačními chorobami? Zelené potraviny s nimi zatočí.
Existuje mnoho důvodů, proč užívat zelené potraviny od GW.

Posuďte sami:

  •  Zelené potraviny jsou přirozený zdroj životně důležitých látek
  • Zelené potraviny sytí a čistí zároveň
  • Zelené potraviny mají velmi zásadotvorný vliv na organismus
  • Zelené potraviny mají vysoký obsah chlorofylu
  • Zelené potraviny nemají žádné vedlejší účinky
  • Zelené potraviny mají vysoký obsah velmi účinných antioxidantů
  • Zelené potraviny jsou naprosto snášenlivé se všemi druhy léků a ostatních doplňků

Zelené potraviny se vyplatí všude tam, kde je zapotřebí zlepšit kvalitu buněk kdekoliv v lidském těle.

například:

  • Máte problémy s paradentózou?
  • Trpíte nadváhou?
  • Máte vleklé střevní potíže?
  • Trpíte záněty?
  • Trpíte chudokrevností?
  • Trpíte dnou nebo vysokou hladinou cholesterolu?
  • Máte často angíny a chřipky?
  • Máte bércové vředy?
  • Máte problémy se štítnou žlázou?
  • Pálí vás žáha?
  • Kouříte?
  • Jste vegetariáni a cítíte že vašemu jídelníčku chybí nějaká plnohodnotná složka?
  • Máte kožní chronické problémy?
  • Máte vleklé virové onemocnění? (mononukleozu? HIV?)
  • Trápí vás dlouho limeská borelióza?
  • Máte rádi mastná a smažená jídla?
  • Rádi se opalujete na sluníčku?
  • Trpíte revmatismem, artrózou, svalovými křečemi nebo úponovými bolestmi?
  • Trpíte anorexií nebo bulímií?
  • Máte cukrovku II. typu na dietě nebo na lécích?
  • Hodně sportujete?
  • Jste přepracovaní?
  • Máte problémy s potencí?
  • Trpíte roztroušenou sklerózou?
  • Zjistili vám Alzheimerovu chorobu?
  • Máte po těžké operaci?
  • Máte zlozvyky, kterých se nedokážete zbavit a chcete je kompenzovat?
  • Zjistili vám rakovinu?
  • Jste nespokojeni s počtem vašich vrásek a chcete ošetřit vaše tělo také vnitřní kosmetikou?
  • Trpíte aterosklerózou?
  • Máte změněnou srážlivost krve?
  • Máte stále mírně zvýšenou teplotu

Co je dobré vědět o zelených potravinách

Péče o ústní dutinu
Naučte své děti Chlorellu Pyrenoidozu a další zelené potraviny pocucávat nebo žvýkat, blahodárné působení chlorofylu a zásadotvornost pak povedou velmi rychle k odstranění zubního kamene, snížení kazivosti zubů, bránění rozvoje paradentóze a odstranění pachů z úst. Je to pro děti daleko vhodnější než pocucávání sladkých bonbónů, konzumace čokolády apod. Podívejte na děti ve předškolním věku, kolik z nich má naprosto shnilé zuby. A to je to jediné, co je zatím vidět. Není to děsivé? Zelené potraviny mohou být protiváhou průmyslu s cukrovinkami, dejme zeleným potravinám šanci.

Doplňková terapie při autoimunitních onemocněních u dětí
Zelené potraviny jsou vhodné pro děti trpícími autoimunitními nemocemi(astma, alergie, atopické ekzémy). V těchto případech zelené potraviny opět optimalizují fungování organismu a dokážou tak imunitní systém správně nasměrovat. Někdy dokonce zelené potraviny mohou způsobit spontánní vymizení projevů těchto nemocí. U autoimunitních onemocnění je imunitní systém předrážděn. Proto je vhodné konzumovat zelené potraviny pozvolna a plynule.

Doplňková terapie při virových onemocněních u dětí
Při léčení viróz u dětských pacientů, kteří jsou zvyklí na zelené potraviny, bývá průběh nemoci daleko rychlejší, než u pacientů, kteří zelené potraviny neznají. Tip: doporučujeme již v zárodku nemoci zvýšit dávky Chlorelly až na 50 – 100 denně, u dospělých až na 120. Přejít na pitný režim pouze s Mladým ječmenem – nemoc odezní často během jednoho, dvou dní.

Na pravidelné dávkování zelených potravin můžeme naučit už malé děti
Člověk by se měl už od útlého věku učit přijímat zelené potraviny jako přirozenou součást jídelníčku.Je to o to důležitější, že se tak vytvářejí stravovací vzorce pro zbytek života. Když se váš potomek naučí jíst jednotvárnou stravu, pravděpodobně se takto bude stravovat i v dospělosti, stejně tak pokud se budeme snažit do jídelníčku zařazovat zelené potraviny pak je pravděpodobné, že naše děti si takový zvyk udrží i v pozdějším věku.

Zelené potraviny svým zásadotvorným působením mění i chuťové vzorce, způsobuje, že organismus není tak „hladový“ po cukrech, soli, tucích a tak nám začínají chutnat zdravé potraviny. Čím déle budou naše děti jíst zelené potraviny, tím dříve se pozitivně změní i jejich vztah k zelenině a ovoci. Tedy – zelené potraviny mají schopnost přirozeně měnit stravovací návyky.

Chlorella Pyrenoidoza a její působení v trávicím traktu
Na naše zažívací a vylučovací ústrojí má blahodárný vliv především řasa Chlorella, která díky obsahu vlákniny intenzivně mechanicky čistí naše střeva. To může při špatném dávkování Chlorelly vést k určitým problémům. Řasu Chlorellu bychom měli začít užívat pozvolna, aby si trávicí trakt zvykl na účinky vlákniny obsažené v Chlorelle, řasu dostatečně zapíjíme, pak se u většiny uživatelů nesetkáváme s vážnějšími účinky vlákniny obsažené v Chlorelle, řasu dostatečně zapíjíme, pak se u většiny uživatelů nesetkáváme s vážnějšími problémy spojenými s jejím užíváním. Pokud se přece jen po slibném začátku dostaví zácpa, může to být způsobeno tím, že Chlorellu zapíjíme nedostatečným množstvím vody. Rozpouštěné tablety Chlorelly si začnou stahovat tekutinu z okolí a „zácpa“ je na světě.

Takhle vypadá situace  v zanesených střevech. Na obrázku je jasně vidět, že strava takto zaneseným střevem pouze a jen prochází a k jejímu zpracování dochází jen v místech, kde se občas nános poruší,  strava se pak dostane ke stěnám střev a tam předá živiny do krevního oběhu.  Takovéto prostředí je přímo  rájem pro spoustu cizopasných živočichů, bakterií a v nejhorších případech je toto prostředí podhoubím rakoviny.

Řasu Chlorellu Pyrenoidozu užívejte pravidelně
Jednou z častých chyb při užívání řasy vedoucí k zácpě je její nepravidelné dávkování. Doporučení že řasu Chlorellu Pyrenoidozu je nutno podávat pravidelně a nejméně 3x denně je radno dodržovat. Je to nutnost vyplývající z přirozených vlastností Chlorelly a z biorytmů našeho těla. Naše tělo nepotřebuje jednorázové vysoké denní dávky Chlorelly, ale především její plynulý přísun.

Šťáva z mladého ječmene vyžaduje pravidelné užívání
Také mladý ječmen je nutno užívat pravidelně.Jen tak se může dostavit pozorovatelný a po určité době i z medicínského hlediska měřitelný účinek. Stejně jako sportovec dosáhne špičkové formy na základě pravidelné zátěže, nikoli pomocí jednorázového zničujícího tréninku jednou za měsíc.

Jaké jsou minimální dávky zelených potravin?
Proto pokud chceme naplno pocítit blahodárné účinky zelených potravin na naše tělo a hlavně na naše zdraví, užívejme je opravdu pravidelně alespoň v tom minimálním doporučeném dávkování. To znamená u Mladého ječmene 2x (optimálně 3x) denně čajovou lžičku a u Chlorelly 20 až 30 tablet denně rozdělených na 3 (optimálně 5) dávek.

A jak dlouho užívat minimální dávku zelených potravin?
Totéž co platí ohledně pravidelnosti užívání, platí i o délce užívání. Dejme svému tělu šanci, aby si mohlo začít řešit své problémy. Pokud jsme jej několik desetiletí správně neživili, ale spíše „zanášeli“, nečekejme, že se vše spraví za první tři měsíce užívání. Mnoho lidí se ptá: Jak dlouho máme užívat zelené potraviny? Užívejme zelené potraviny alespoň po tu dobu, po kterou na nás působí okolní škodlivé vlivy, přispívající většinou z velké části k těm zdravotním problémům, se kterými se nyní potýkáme. To jsou zejména stres, nekvalitní, chemická a z hlediska výživných látek nedostatečná strava, naše špatné návyky nebo zlozvyky a znečištěné životní prostředí.

Praktické rady

Mladý ječmen

  • Chystáte se ještě za sluníčkem? Před UV zářením bychom se měli především chránit, ale i tak se může stát, že se spálíte. Naneste namíchaný zelený nápoj přímo na připálenou pokožku. Funguje daleko lépe než lecjaké po opalovací emulze.
  • Trávíte příliš času před monitorem nebo za volantem automobilu a bolí vás oči? Zkuste do zeleného nápoje namočit tampónek a na chvíli přiložit na unavené oči.

Chlorella pyrenoidosa

  • Chcete mít celou noc správně ošetřovanou ústní dutinu? Ďobněte si před spaním pár tabletek Chlorelly a rozkousejte je. Naučte to tak dělat i vaše děti. Ušetříte sobě i jim mnoho nepříjemných návštěv u stomatologa.
  • „Podařilo“ se vám přivodit si drobné zranění, oděrku, drobnou spáleninu atd.? Rozdrťte pár tabletek Chlorelly a prášek vetřete do rány. Nebo lépe – rozžvýkejte pár tabletek Chlorelly a „ocumlejte si“ poraněné místo. Není lepší desinfekce a ranhojič.

Udělaly se vašemu dítěti opruzeniny nebo vyrážka? Rozdrťte pár tabletek Chlorelly a smíchejte je s nějakým krémem. Vzniklou zelenou pastou natřete postižená místa.

Ochrannou roli proti účinkům UV záření může plnit i mladý ječmen

Nápoj z mladého ječmene nás v letních měsících nejen osvěžuje, ale také chrání proti negativním vlivům slunečního UV záření.Při slunění v pokožce při procesu oxidace vznikají volné radikály k jejich odbourání je ve stravě nezbytný dostatek tzv. antioxidantů. Antioxidanty jsou zastoupeny především ve stravě složené z kvalitní zeleniny. Ale ruku na srdce, kdo z nás má v denním jídelníčku takové stravy dostatek? Pokud jste odpověděli, že nikoli nebo si nejste jisti, pak situaci můžete snadno změnit pitím nápoje z mladého ječmene. Nápoj z mladého ječmene obsahuje dostatek přirozených antioxidantů čímž našemu tělu poskytuje vnitřní ochranu proti slunečnímu UV záření.Ministerstvo zemědělství v USA v doporučeníz r. 1995 uvádí: „Antioxidanty v potravinách rostlinného původu snižují riziko onemocnění rakovinou a chronickými chorobami“.
Patříte- li k lidem s nízkou pigmentací, pak vám zejména v létě můžeme pití mladého ječmene dvojnásob doporučit.

Víte co je to AntiAging medicína?

Pro vysvětlení tohoto pojmu si musíme ujasnit také co to je biologický věk člověka. Biologický věk není ten, který vypočítáme dle data narození. Biologický věk vypovídá o objektivním stavu organismu – o jeho opotřebení. Pomocí zelených potravin můžeme biologický věk účinně snižovat bez nepříjemných dopadů na naši peněženku.

AntiAging medicína

AntiAging medicína se snaží tato opotřebení minimalizovat.Pomocí revitalizačních a regeneračních programů normalizuje vnitřní prostředí organismu detoxikuje jej, zvyšuje antioxidační ochranu, vyrovnává nutriční podvýživu atd. Pro úplnost dodejme, že mimo těchto vnitřních faktorů nabízí i kosmetické a kadeřnické programy či estetickou medicínu. To vše si ovšem nemůže dopřát každý, klienti pro AntiAging medicínu jsou především z řad managerů, politiků, filmových hvězd a pod.

AntiAging medicína versus zelené potraviny

Detoxikace a celková normalizace organismu, antioxidační ochrana… To všechno nám přece dávají zelené potraviny! Proč se tedy nepřiklonit k zeleným potravinám? Pomineme-li finanční stránku věci – zelené potraviny nás přijdou o mnoho levněji. Pak je hlavním důvodem fakt, že zelené potraviny (na rozdíl od AntiAging medicíny) neřeší následky stárnutí, ale soustavnou péčí o organismus řeší příčiny, optimalizace organismu jeho stárnutí přímo zabraňuje. Zelené potraviny nenabízejí jednorázové zásahy a „záplatování“ škod, nýbrž zodpovědný komplexní přístup k vlastnímu zdraví.

Zelené potraviny a chudokrevnost – anémie

Díky podobnosti molekul hemoglobinu a chlorofylu mohou zelené potraviny pomáhat při chudokrevnosti (anémii).

Funkce hemoglobinu v lidském těle

V každém lidském těle koluje 5,5 – 6 litrů krve. Jednou z nejdůležitějších funkcí krve je přenos kyslíku. Bez něj není života. Ten se naváže na červené krevní barvivo – hemoglobin a červené krvinky jej pak transportují po těle. V důsledku nedostatku hemoglobinu dochází k poklesu zásobování orgánů a svalů kyslíkem. Tělo pak na tento nedostatek odpovídá zrychleným dechem a srdeční frekvencí, což způsobuje vyčerpání a únavu.

Příčiny chudokrevnosti

  • nedostatek železa, vitamínu B12 a kyseliny listové způsobuje poruchu tvorby červených krvinek
  • tělo likviduje krvinky, které v sobě nesou špatné krevní barvivo krvácení – jak vnější tak skryté (nejčastěji do zažívacího traktu)

Projevy chudokrevnosti:

  • výrazná bledost, únava, zrychlený dech a srdeční frekvence
  • nechutenství, obtíže při polykání, zácpa či průjem, u žen slabší menstruace horší hojivost ran
  • snížená tělesná výkonnost a mohou se vyskytnout i známky srdečního selhávání

Možnost léčby chudokrevnosti:

  • V první řadě samozřejmě vypátrání a odstranění příčiny. Pokud nelze vyvolávající příčinu odstranit, či než dojde k dosažení uspokojivého stavu, je vhodné organismu pomoci
  • doplnit železo – dospělý člověk 200-300 mg denně, děti 5 mg/ 1kg váhy
  • doplnit vitamín B12 a kyselinu listovou

Bez ohledu na příčiny je většinou (vyjma kontraindikací zelených potravin) možné výše uvedené způsoby léčby kombinovat s podáváním zelených potravin. Pokud se podíváte na následující chemické vzorce, můžete vidět velmi podobnou stavbu hemoglobinu a chlorofylu. Jediným zásadním rozdílem je centrální prvek – železo – hořčík.