Srovnání mladého ječmene a Chlorelly

Srovnání mladého ječmene a Chlorelly Pyrenoidosy a co obsahují

 

Jaké má přednosti MLADÝ JEČMEN oproti sladkovodní řase?

  • Mladý ječmen je zásadotvornější.
  • Mladý ječmen má 100% vstřebatelnost.
  • Mladý ječmen má větší antioxidačníschopnost.
  • Mladý ječmen neobsahuje žádnou vlákninu.
  • Mladý ječmen podporuje pitný režim.
  • Mladý ječmen nenahraditelný u rakovinného bujení.
  • Mladý ječmen vhodný u akutních vzplanutí zánětů střev.
  • Mladý ječmen velmi velkým pomocníkem v boji proti virovým onemocněním.
  • Mladý ječmen velmi vhodným pomocníkem v boji proti ateroskleróze – kornatění tepen.
  • Mladý ječmen je větší zdroj enzymů.

Jaké má přednosti SLAKOVODNÍ ŘASA CHLORELLA PYRENOIDOSA?

  • Chlorella  obsahuje vlákninu, která působí jako jemný kartáč čistící střeva.
  • Chlorella  na sebe váže více nežádoucích látek, hlavně ze střev.
  • Chlorella má více chlorofylu, který je dosti podstatným pomocníkem v boji proti vleklým zánětům.
  • Chlorella obsahuje růstový faktor – CGF.
  • Chlorella je vhodnější u plicních a kožních obtíží a všude tam, kde se organismus setkává s plísněmi a bakteriemi.
  • Chlorella  je důslednější na očistu a údržbu střev.

Rozdíl mezi juicovým travním nápojem a travním nápojem s vlákninou

Na trhu s green foods jsou dva hlavní druhy travních nápojů.

  • Lisované travní nápoje
  • Sušené travní nápoje

Co jsou Lisované travní nápoje?

Takový nápoj vznikne vylisováním travin, odstraněním vlákniny a následným sušením ve sprejové sušičce. Tyto nápoje sice do kategorie zelených potravin řadíme, ale ve skutečnosti komplexní potravinou není, protože v něm chybí vláknina.

Sušené travní nápoje?

Druhý druh nápojů vznikne sušením travin a jejich následným nadrcením. Tento nápoj kompletní zelenou potravinou sice je, ale na straně druhé – není potravinou kvalitní.

Vitaminy

Beta karoten– silný antioxidant, má důležitou roli v obraně organismu před rakovinou. Zároveň je nezbytný pro zdraví zraku.

Vitamin B1– podílí se na regulaci hladiny glukózy v krvi. Jeho deficit způsobuje slabost, srdeční poruchy  nebo špatné okysličení krve a pokud je dlouhodobý, může být i smrtelný.

Vitamin B2– nedostatek může způsobovat šedý zákal a další poruchy vidění.

Vitamin B3– je potřebný k udržování hladiny krevního cukru, zdravé kůže, správné funkce nervového systému a zažívacího traktu. Pomáhá uchovat zdraví mozku a nervových buněk, může zmírňovat deprese, úzkostné stavy a nespavost, je důležitý pro zdraví kloubů.

Vitamin B5– je důležitý pro zdraví nervové soustavy, pro paměť, koncentraci, stav kůže, činnost nadledvinek a vstřebávání živin.

Vitamin B6– nutný pro vstřebávání a trávení bílkovin a zdraví srdce. Pomáhá redukovat otoky a stabilizovat hladinu ženských pohlavních hormonů.

Vitamin B8– nedostatek způsobuje anémii, poruchy růstu, poruchy kožní pigmentace, urychluje šedivění vlasů, v těhotenství může způsobit vývojové poruchy plodu.

Vitamin B 12– nedostatek vede k anémii, degeneraci nervů, předčasné senilitě, nadměrné únavě či mentálním poruchám podobným schizofrenii.

Vitamin C– působí jako silný antioxidant. Je nutný pro zdraví kůže, zubů, dásní, očí, svalů, pojivových tkání a růstové procesy. Mladý ječmen ho obsahuje 7 x více než pomeranče.

Vitamin E– podporuje reprodukční funkce a zdraví srdce. Nedostatek vede k degeneraci svalů, neplodnosti, pomalému uzdravování ze zranění a infekcí.

Vitamin H– nezbytní pro fungování některých enzymů, podporuje vstřebávání vit. Skupiny B.

Vitamin K– je důležitý pro fungování procesu srážlivosti krve, je prevencí vnitřního krvácení  a nadměrného krvácení při menstruaci.

Cholin– živina důležitá pro zdraví mozku, nervové soustavy, paměť a intelekt. Je důležitý hlavně v těhotenství.

Minerály a stopové prvky

Draslík- napomáhá udržení rovnováhy minerálů a tekutin, tonizuje svaly, zpevňuje pokožku. Je důležitý zejména pro osoby trpící chorobami srdce a cév, ledvin a otoky.

Fosfor- je důležitý pro hustotu kostí, účastní se trávení živin.

Hořčík- pomáhá udržovat zdraví kostí a zubů, reguluje svalové a srdeční kontrakce, chrání nervy, účastní se přeměny glukózy na energii.

Chrom- pomáhá udržovat normální hladinu krevního cukru, může snižovat hladinu celkového cholesterolu ( škodlivého). Je důležitý jako prevence vzniku cukrovky.

Jod- součást hormonu štítné žlázy, nedostatek v těhotenství vede k vývojový poruchám plodu.

Kobalt- důležitá součást enzymů a vitaminů.

Mangan- podporuje funkci přenašeče nervových vzruchů acetylcholinu, pomáhá stabilizovat hladinu cukru v krvi.

Měď- nezbytná pro tvorbu kolagenu, základní bílkoviny kostí, kůže a pojivových tkání. Při prevenci vysokého krevního tlaku, poruch srdečního rytmu a srdečních nemocí.

Selen- přispívá ke zpomalení stárnutí, pomáhá vylučovat karcinogeny, činnost srdce.

Síra- ovlivňuje zdraví pokožky, kůže, nehtů, a pojivových tkání, okysličení mozku.

Sodík- obsahuje jen malé množství a proto je vhodný i pro kardiaky, kteří musí sodík ve stravě omezovat.

Vápník- důležitý pro zdraví kostí, zubů, regulaci srdečního rytmu a rovnováhu zásad a kyselin.

Zinek- důležitý pro tvorbu bílkovin, zdraví vlasů, obranu proti infekcím.

Železo- nutný pro tvorbu hemoglobinu, krevního barviva přenášející kyslík.

Aminokyseliny

Mladý ječmen obsahuje všech 20 aminokyselin nutných pro stavbu tělesných bílkovin- Ve srovnání s živočišnými bílkovinami jsou pro organismus mnohem lépe vstřebatelné a využitelné. Např.

Cystein- pomáhá udržet zdraví slinivky.

Fenylalanin- je nezbytný pro produkci hormonu štítné žlázy.

Glycin- podporuje využití kyslíku v buňkách.

Histidin- podporuje přenos nervových vzruchů, zvláště ve sluchových orgánech.

Isoleucin- nezbytný pro optimální růst a rozvoj inteligence. Je důležitý pro výkonnost sportovců a regeneraci po výkonu.

Kys. glutamová– je důležitým palivem pro mozkové buňky.

Leucin– stimuluje mozkové funkce, je nutný pro práci svalů.

Lysin– podporuje výstavbu krevních protilátek, posiluje oběhový systém.

Methionon– je nazýván antistresovým faktorem, neboť působí sedativně na nervový systém.

Tryptofan– uklidňuje a podporuje stabilitu.

Tyrosin– podílí se na správném zbarvení pokožky a vlasů, zahrnující i ochranu před spálením sluncem.

Valin– stimuluje mentální činnost a svalovou koordinaci

  

 Antioxidant

My všichni žijeme v naprosto nestabilním prostředí a to díky kyslíku. Ať se to zdá zvláštní kyslík dokáže rozložit železo, ale lidské buňky z něho žijí…Všechny lidské buňky užívají kyslík spolu s živinami jako „palivo“. Platí za to však velmi krutou daň. V lidském těle nedochází k dokonalému spalování kyslíku, vzniká „kyslíkový odpad“, tzv. volné radikály. Ty doslova bombardují vše okolo a při dopadu na to nejcennější co máme, buněčné jádro, dokážou dát základ buněčné deformaci, kde rakovinná buňka není žádnou výjimkou… A jaký mají vztah antioxidanty k volným radikálům? Velmi jednoduchý, antioxidanty dokážou volné radikály zneutralizovat a přirozenou cestou je tělo dokáže vyplavit ven. Nebýt antioxidantů, dokázali bychom přežít jen několik hodin…

 

   Chlorofyl

Chlorofyl je látka, které vděčí zeleň za svou barvu. Je zvláštní, že chlorofyl je vlastně identický s krevním barvivem. Tedy až na jednu maličkost, na ústřední prvek. Zeleň je zelená, protože ústředním prvkem je hořčík, kdežto u hemoglobinu je ústředním prvkem železo. Je tady tedy jasný vztah mezi zeleninou a chudokrevností.
Kdo trpí chudokrevností, ať si přidá ke své stravě dostatečné množství jakékoliv zelené zeleniny nebo nejlépe mladý ječmen s řasou… Chlorofyl působí velmi protizánětlivě. Je nepostradatelným pomocníkem u vleklých zánětlivých onemocnění.

   

 CGF

Jde o růstový faktor, který může i za to, že se nám rozrůstá mikroflóra, zejména střevní, ale třeba i poševní. Je-li mikroflóra v dobrém stavu, je to velmi kvalitní odrazový můstek pro lidské zdraví.

 

   DNA/RNA

Tyto látky se nachází v každé buňce. Jde o základní stavební prvky buněčného jádra. Bez těchto jaderných kyselin by naše geny nedokázaly vůbec fungovat.

  

  Sporopollein

Látka, která na sebe váže toxické látky nacházející se v organismu a odchází z organismu stolicí ven.