Mladý ječmen
V mladém ječmeni najdeme téměř všechny živiny, které organismus potřebuje k fungování. Všechny navzájem podporují svoji vstřebatelnost a využitelnost a proto tělu dodávají mnohem větší užitek než konzumace syntetických vitaminů. Mladý ječmen dodává energii a vitalitu nemluvě o příznivých zdravotních účincích. Příznivý vliv byl zaznamenán u celé řady nemocí a problémů- alergie, revmatická onemocnění, lymeskou borreliózu, únava a vyčerpání, psychické problémy, bolesti hlavy, trávící obtíže a nemoci, problémy pohybového aparátu, kožní nemoci, snížená imunita, infekce dýchacích cest, gynekologické a klimakterické potíže, dnu záněty močových cest, potíže s prostatou, diabetes, nadváhu, srdeční cévní choroby, nádorová onemocnění, zrakové potíže, roztroušenou sklerózu, špatnou funkci jater…
MLADÝ JEČMEN obsahuje
- chlorofyl 300mg/100g
- bílkoviny 280mg/g
- cukry 500mg/g
VITAMÍNY
- beta karoten 1370 IU/g
- vitamín A 50 IU/100g
- vitamín B1 (thiamin) 0,43mg/100g
- vitamín B2 2,41mg/100g
- niacin 3,63mg/100g
- vitamín B5 5,1mg/100g
- vitamín B6 17,8mg/100g
- vitamín C 457mg/100g
- vitamín E 22,5 IU/100g
- vitamín K 0,78mg/100g
- biotin 0,8mg/100g
- kys. listová 1,5mg/100g
MINERÁLY
- vápník 6,79mg/g
- draslík 40,5mg/g
- hooeík 0,03mg/g
- železo 0,37mg/g
- koemík 0,04mg/g
- sodík 6,41mg/g
- fosfor 3,94mg/g
- bór 58,0mcg/g
- mangan 0,14mg/g
- mii 0,09mg/g
- stoíbro 0,50mcg/g
- chróm 1,09mcg/g
AMINOKYSELINY
- alanin 16,9mg/g
- methionin 3,6mg/g
- arginin 13,4mg/g
- fenylalanin 13,0mg/g
- prolin 14,8mg/g
- serin 11,4mg/g
- glycin 12,4mg/g
- threonin 11,5mg/g
- histidin 5,22 mg/g
- tyrosin 8,29 mg/g
- isoleucin 18,2mg/g
- valin 13,0 mg/g
- leucin 18,2 mg/g
- lysin 14,6 mg/g
- kyselina aspartamová 19,7 mg/g
- kyselina glutamová 26,1 mg/g
Jak se pěstuje Mladý Ječmen?
Mladý ječmenje sklízen v období, kdy se v něm nachází největší množství látek. Listy Mladého Ječmen jsou sklízeny, opláchnuty, vylisovány. A tato svěží šťávase nechává necelé 2 minuty sušit za teploty 31°C. Z Mladého Ječmene se tím získá 100% čistý, živý instantní nápoj, kdykoliv připravený ke konzumaci, stačí jenom přidat vodu a máte opět čistou šťávu. Od sklizení až k vakuovému zabalení Mladého Ječmene do sklenice uplynou pouze 2 hodiny.
Mladý Ječmen obsahuje unikátní látky
Mladý ječmen obsahuje ve srovnání s pšenicí:
- 25x více draslíku
- 37x více vápníku
- více než dvojnásobek hořčíku
- 5x více železa
- ale o polovinu méně fosforu – prvku, který přebývá ve většině poživatin
Mladý ječmen obsahuje také významné množství manganu a zinku. Mladý ječmen obnovuje acido-alkalickou rovnováhu. Je 2x účinnější než špenát, nejucelenější zásadotvorná strava. Mladý ječmen obsahuje vitamíny, které aktivují enzymy pomáhající při prevenci nemocí a patologických stavů. Mladý ječmen má vysoký obsah betakarotenu, vitamínu C, E a vitamínů řady B: B1, B2, B3, B6, biotinu, kyseliny listové, kyseliny pantotenové a cholinu, příbuzného vitamínu B.
Mladý ječmen obsahuje důležité enzymy
Mladý ječmen podporuje zdravý růst.„Zelené“ bílkoviny léčí vředy a chrání povrchové tkáně a sliznice. Rostlinná míza je bohatá na přírodní zázrak – chlorofyl. Ten se v léčitelství používá na „osvěžení krve“ a v lékařství je kromě protizánětlivých a desinfekčních účinků ceněn pro deodorační vlastnosti. Používá se k osvěžení dechu a ke kloktání.
Jaké další enzymy obsahuje Mladý Ječmen
V zeleném extraktu z mladého ječmene jsou i superoxid dismutáza (SOD), likvidátor volných radikálů; cytochrom oxidáza, enzym urychlující oxidaci a redukci, peroxidáza rozkládající peroxid vodíku na kyslík a vodu pro snadné vyloučení z těla, oxidáza nutná ke zpracování mastných kyselin, transhydrogenáza důležitá pro srdeční tkáň atd. Mladý ječmen se vyznačuje silnou antioxidační aktivitou. Většina komerčně dostupných enzymatických přípravků (i těch na systémovou enzymoterapii) se získává z krve, orgánů a tkání živočichů. Mnozí odborníci tyto zdroje zpochybňují a doporučují ryze „rostlinnou enzymoterapii“.
Mladý Ječmen obsahuje účinný antioxidant glykosylisovitexin(GIV)
V Mladém ječmeni byl objeven účinný antioxidant 2″-O-glykosylisovitexin (GIV). Jeho antioxidační aktivita proti oxidačnímu poškození lipidů pokožky způsobenému UV zářením je přibližně pět setkrát vyšší než aktivita vitamínu E. GIV také podpořil vysokou tlumící aktivitu aterosklerózy naměřenou v krevní plasmě. Jeho aktivita několika násobně převýšila vitamín C.